2 Ekim 2011 Pazar

Tavuklu Sebzeli Noodle

Mutlulugu sorgularim cogu zaman.Insanlari gozlemler kimlerin daha mutlu kimlerin eksik hissettigini anlamaya calisirim. Kendimi dinlerim sonra; kimi zaman nedensiz yere mutsuz oluyorum gibi gelir ama nedeni vardir aslinda. O nedeni bulmaya calisirim. Mutsuz eksik hissettigim zamanlarin ise hep birseyler uretemedigim, hayatima yeni seyler katamadigim zamanlara denk geldigini gorurum hep.

O yuzden okurum, o yuzden yazarim, o yuzden resim cizerim, yemek pisiririm, film izlerim, arkadaslarima zaman ayiririm ve aileme, spor yaparim (tamam her zaman degil bazen:), muzik dinlerim. Ogrenecek o kadar cok sey var ki, onlarca yillik omurler aslinda ne kadar kisa her guzel seyi tatmak istedigimizde.

Yemek pisiririm dedim ya. Gecen gun Is Kultur Yayinlari'ndan kendime iki tane tarif kitabi aldim. Biri En Guzel Tava Yemekleri, digeri de Italyan Mutfagi. Ilki uzak dogudan Wok tava ile yapilabilen yemekleri anlatiyor, ikincisi malum Italyan mutfagindan leziz tarifler. Kitaplari aldigim gun daldim iclerine. Tabii ki ilk tercihim uzakdogu mutfagindan olacakti. Ama o kadar farkli malzemeler kullanmizlar ki. Tarifli bir yemek yapacagim cogu zaman oldugu gibi, bir kac tarifi inceleyip marketteen buldugum ve buzdolabimda bulunan malzemeleri kullanarak yeni bir yemek yarattim.
Gozkarari yaptigim icin milimi milimine miktar veremesem de 2 kisilik olacak sekilde kisaca anlatayim nasil yaptigimi.

Nispeten cogu markette bulacaginiz malzemeler:
- Tavuk gogsu
- Mantar
- Patlican
- Noddle
- Sogan ve sarimsak ( nasil da yakisirlar birbirlerine:)
- Soya sosu
- Tatli aci chili sosu
- Zencefil
- Sivi yag
- Yaninda servis etmek icin avakado

Once bir tatli kasigi yagda wok tava icerisinde 2-3 dis sarimsak, miktar olarak onun kadar taze zencefil ve yarim sogan biraz kavrularak ustune kucuk (ister julyen ister kup dogranmis) 3 parca tavuk eklenir. Sogan ve sarimsak karisimi karamelize olana, tavuklar da pembelesinceye kadar karistirilir. Bu karisim bir kenara alinir.

Diger yandan 2 kalip (2 avuc eder sanirim) noodle haslanir ve o da bir kenara alinir.

Sonra patlican wok iceerisinde sivi yagda biraz cevrildikten sonra mantar soya sosu ve biraz su eklenir. Patlicanlar suyu cekip yumusayincaya kadar pisirilir.

Son olarak tum bu karisimlar wokun icerisine eklenir (noodle ve tavuk zencefil karisimi). Uzerine tatli aci chili sos eklenerek karistirilir. (ben avakadoyu eklemeden fotografladim:)


Ben hem pisirirken hem yerken cok keyif aldim.

Belki yeni bir tarif, cizdigim bir resim ya da kucuk hikayelerimi paylasiyor olacagim. Haydi gidin yeni bir seyler uretin. Sevgiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder