9 Ekim 2011 Pazar

Kiz kardes olabilmek..

Sansli baslamisim hayata. Erkek beklendigi icin dogmasina izin verilen ve sonradan cok simartilan 3. kiz cocugu olarak eklenmisim bizim aileye. Benden 11 yas buyuk olan en buyuk ablam benden 1 yas buyuk eglenceli arkadasim, benden 10 yas buyuk olan ortanca ablam da ikinci annem oluvermis. Ben kucukken iki annem, (babami da oyunlarimin basrolunde dusunursek) iki arkadasim varmis. Sonralari bu, bir baba bir anne ve iki arkadasa donusmus olsa da, sansli baslamisim iste. Hala da sansli hissederim kendimi hic neden gostermeden kapisini calabilecegim onca insanla hayata devam ediyor olabilmekten--buna dunyanin dort bir yaninda arkadaslar da ekleyebilmis sekilde..Kiz kardes gibi dostlar edinebilmis olarak.

Onlar varken; uzakta, ayni evde, baska sehirde, tatilde, evli yada bekar olmalari farketmeksizin sadece varken; essiz bir guvene sahipsinizdir. Erkek arkadasinizdan ya da esinizden ayrilirsiniz, is gorusmeniz kotu gecer ya da terfiniz gecikir, hastasinizdir ya da sadece bunalimda...onlar VARDIR. Bir telefon, e-posta, 10 dakika mesafe ya da basucunuzda, her ihtiyaciniz oldugunda.

Eger onlardan biriyle paylasmissaniz ayni evi, banyoyu zamanli kullanmayi ogrenmissinizdir,
onun isi varken yemek yapmaya girismis, televizyon izlerken ayni seyi dusundugunuzu farketmis bir kahkaha koyvermissinizdir. Kisaca, PAYLASMAYI ogretmistir onlar size.

"Nasilsin?" diye sorduklarinda, "Iyiyim" dediginizde gercekten iyi olup olmadiginizi anlar onlar..ve konusmaya mi, nasihate mi sadece yaslanacak bir omuza mi ihtiyaciniz oldugunu size sormadan hissederler kiz kardesler. Dunyanin en ANLAYISLI kisileridir sizin icin.

Kavga etmisseniz bile sebebini unutup yeniden dertlesmeye baslayacak kadar kisa surer onlari affetmeniz. Ve aradan ne kadar zaman gecerse gecsin gorusmeyeli, bu yazdiklarim degismez. KALICILARDIR hayatinizda.

Iki tane kiz kardesim vardi benim. Biri annem gibi, biri yaramaz arkadasim..Sonradan cogaldilar; her mekana ve zamana yenilerini ekledim ve kendimle bunu basardigim icin gurur duydum.

Ankara-Istanbul yolunda, degisik mekanlarda olan ve gorusmedigim arkadaslarimi dusunurken doktum icimdekileri satirlara. Yarin ilk is coktandir haberlesemediklerime ulasiyor olacagim :-) Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder