8 Ocak 2012 Pazar

(Cok) Kolay teriyaki soslu tavuk!



Guzel bir gun yine. Dostlarla kahvalti, yagmurlu ama huzurlu hava ve yeni bir yemek tarifi kesfi evde tek basima. Yemek kitaplari karistirilir ve tabiki malzeme sikintisi vardir evde! Evdeki malzemeler gozden gecirilir:

Tavuk, krema, sogan, soya sosu, chili sos, patates, pirinc, makarna…Ya kremali tavuk yapilir ya da soya soslu tavuk bu malzemelerden. Ama kitaplardaki tarifler hep degisik malzemeler iceriyor; uzak dogu mutfaklarinda kori, hindistan cevizi sosu, zencefil, chili biberi, kisnis vs. vs. Italyan yemekleri desen ayni sekilde, evde olmayan malzeme dolu. Iste tum bu siraladiklarim yuzunden yeni bir tarif denedim, her zamanki gibi yapimi kolay, icindeki malzemeler her evde bulunabilir olmaliydi. E not edin o zaman ne duruyorsunuz!

Malzemeler: (tarif cok kolay oldugundan pistikten sonra resmini cektim)
3 Adet tavuk but
1 tatli kasigi sivi yag
1 orta boy sogan
1 dis sarimsak
1 patates
3 yemek kasigi soya sosu
2 yemek kasigi balsamik sirke
2 tatli kasigi toz seker
Renk vermesi icin tatli kirmizi biber tozu
(evde varsa) 2 yemek kasigi beyaz sarap

Yapilisi:
Soganlar kup kup dogranir, azicik yaglanmis wok ya da tava icerisinde ince ince dogranmis sarimsak ile birlikte 2 dakika cevrilir. Sosun icine isleyebilmesi icin butlarin uzerine bicakla 2-3 derin cizik atilarak seker ve tatli toz bibere bulanir. Az kavrulus sogan ve sarimsagin arasina koyularak iki tarafi da 5-6 dakika az renk alana kadar kavrulur. Icerisine soya sosu, (varsa) sarap, balsamik sirke ve kucuk kupler halinde dogranmis patatesler eklenerek kapagi kapatilir. 10-15 dakika kapagi kapali sekilde pisirilir. Arada 1 kere tavuklari cevirip sos tavuklarin uzerine yayilabilir. Suyu iyice cekince ve cok hos kahverengi bir renk alinca yemeginiz hazir demektir. Ben yanina yagsiz makarna da hasladim cok yakisti!

Tatli soslari seviyorsaniz- ki benim yaptigimin tadi teriyaki sosa benzedi- siz de mutlaka deneyin derim. Simdiden afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder