Malzemeler:
- 6 adet tavuk kanat incik
- 6-7 adet orta boy mantar
- 1 yemek kasigi ince dogranmis kok zencefil
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 4 yemek kasigi toz seker
- 3 yemek kasigi su
- 1 yemek kasigi soya sosu
- Toz chili biberi
Hazirlanisi:
Oncelikle bir tavanin icinde seker ve suyu ekleyerek azicik kivamli hale gelene kadar yavasca karistirin. Cok fazla seker sevmiyorsaniz bir kasik daha az kullanabilirsiniz. Atesten almaya yakin soya sosunu ekleyin. Karisimi bir kenara alin.
Baska bir genis tavada (ben Vok kullandim) sivi yagda zencefilleri kokusu cikana kadar kavurun. (tarifte yer fistigi yagi kullanilmisti, ben aycicek yagi kullandim)
Daha sonra tavuk kanatlarini da ekleyip pembelesinceye kadar tahmini 5-6 dakika kizartin. Zencefilin o guzel aromasi boylelikle tavuklariniza sinecek.
Ince ince dogradiginiz mantarlari, bir tutam chili biberi tozunu ve daha onceden hazirladiginiz karamelize sosu tavuklarin uzerine ekleyin. Karamelize sos tavada katilasmis olabilir. Bir kasik daha su ekleyip biraz isitinca kolayca eridigini goreceksiniz. Ondan sonra karisiminizi tavaya kolayca dokebilirsiniz. Biraz su birakacak fakat 30 dakikaya yakin kapagi kapali olarak pisirdiginizde karisim yogun ve lezzetli bir sosa donusecek.
Yanina noodle, makarna, pure ya da benim yaptigim gibi brokoli haslayabilirsiniz. Tatli soslari seviyorsaniz,mutlaka deneyin. Ben pisirdim, yedim ve hemen burada paylasiyorum.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder